تصفیه آب : راهنمای کامل خرید دستگاه تصفیه آب

بهترین دستگاه تصفیه آب خانگی کدام است ؟

image of pure water

تصفیه آب : راهنمای کامل خرید دستگاه تصفیه آب

دستگاه تصفیه آب چیست؟

در گذشته تصور می شد همین که آب زلال و صاف باشد، از تمامی میکروبها مبراست و آبی بهداشتی و کاملا تمیز بدست آمده است. اما به مرور زمان آزمایش های مختلفی بر روی آب انجام شد که نشان می داد حتی شفافیت و زلالی نمی تواند دلیلی بر سالم بودن آب باشد. انگل ها و باکتری های موجود در آب با چشم غیرمجهز، قابل مشاهده نیست. اما ندیدن هم دلیل بر نبودن نیست.

بسیاری از متخصصین بر این این نظر هستند که شیوع انواع بیماری های واگیردار نتیجه مصرف آب آشامیدنی ناسالم است. این امر به ویژه در فصول گرم سال بیشتر دیده می شود. برای مثال بیماری وبا نتیجه مصرف آب شرب ناسالم است که حتی گاهی به طور غیر مستقیم  و از طریق میوه و سبزی آلوده نیز به انسان سرایت می کند.

همین امر موجب شد تا دستگاه تصفیه آب برای راحتی و سهولت خانواده ها اختراع شود. دستگاه تصفیه آب می تواند با روش هایی از جمله زلال سازی، فیلتر کردن و … آبی گوارا و بدون هر گونه ناخالصی را در اختیار کاربران قرار دهد. در این دستگاه روش اسمز معکوس می تواند تمامی املاح مضر را از آب جدا کرده و آب با کیفیت را بدست دهد.

 

 

چرا به دستگاه تصفیه آب نیاز است؟image of pure water

آنچه نیاز به دستگاه تصفیه آب را ضروری کرده است را باید در نوع آب و مواد موجود در آن جستجو کرد. براساس تحقیقاتی که در زمینه سلامت آب مصرفی صورت گرفته، مشخص شده است که به طور معمول بیش از ۳۰۰ ماده شیمایی و آلاینده در آب وجود دارد. از جمله مواد شیمیایی موجود در آب شرب خانگی می توان به مواد شیمیایی آلی فرار (VOC) مانند آفت کش‌ها، علف کش‌ها و دیگر مواد شیمیایی اشاره کرد.

نتایج تحقیقات در زمینه تاثیر آلاینده های آب خانگی بر سلامت جسمی مشخص شده است که VOC های خاص می‌توانند به سیستم تناسلی، کبد، کلیه و … آسیب جدی وارد کنند. برای مثال مواد شیمیایی موجود در آب می توانند در عملکرد هورمون های بدن اختلال ایجاد کنند.

تحقیقات و پژوهش هایی که در اوایل دهه هفتاد میلادی صورت گرفت، نشان داد که میزان شیوع سرطان سینه و پروستات بین سال‌های ۱۹۶۹ و ۱۹۸۶ افزایش یافته است. شیوع دو برابری عدم نزول بیضه در انگلستان بین سال‌های ۱۹۶۰ و اواسط ۱۹۸۰، افزایش چهار برابری حاملگی نابجا در ایالات متحده بین سال‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۷ و کاهش حدود ۴۲٪ در تعداد اسپرم سراسر جهان بین سال‌های ۱۹۴۰ و ۱۹۹۰ نشان می داد که مواد شیمیایی موجود در آب پس از چندین سال تاثیرت مخرب خود را بروز می دهد.

یکی از آلاینده های آب فلوراید است که موجب تخریب و فساد دندانها می شود. علاوه بر این، فلوراید به مشکلات تیروئید و دیگر اختلالات هورمونی می انجامد. بنابراین با توجه به این مشکل، تصفیه آب ضرورت پیدا می کند.

ممکن است برخی برای یافتن راه حل بهتر به جای استفاده از آب های آلوده خانگی در فکر خرید آب معدنی باشند. در حالی که آب معدنی های آماده ای که در بازار موجود است، اگر بیش از حد مصرف شوند، می توانند سلامت افراد را به خطر اندازند.  چرا که بطرهای پلاستیکی حاوی مواد شیمیایی هستند که وارد آب می شوند.

از سوی دیگر هزینه های که بابت خرید آب معدنی پرداخت می شود، مقرون به صرفه نیست و در نهایت باید گفت، دستگاه تصفیه آب بهترین راه حل برای خلاص شدن از دست آلاینده های آب خانگی می باشد.

مزایای دستگاه تصفیه آب

دستگاه تصفیه آب با استفاده از یک غشاء بسیاری از آلاینده‌های موجود در آب را حذف می‌کند. این دستگاه به دلیل داشتن فیلتر کربن فعال دانه‌ای کلر و بسیاری از مواد آلاینده دیگر آب را براحتی از بین می برد. دستگاه را می توان در زیر سینک ظرفشویی نصب کرد. در قسمتی از دستگاه نیز تانک مخزن قرار دارد که آب تصفیه شده در آن ذخیره می شود.

غشا یا ممبران دستگاه می تواند بسیاری از آلاینده ها از جمله آرسنیک، آزبست، فلزات سنگین و فلوراید را از آب جدا کند. در برخی از دستگاه های تصفیه آب اسمز معکوس، زمانی که مواد معدنی مفید از قبیل کلسیم و منیزیم از آب حذف می شود، طی یک مرحله معکوس، دوباره به آب برگردانده می شود.

یکی دیگر از مزایای این دستگاه، داشتن شیر ساده برای برداشت است. به طوری که شرکت های تولیدکننده دستگاه تصفیه آب برای سهولت استفاده و برداشت آب از آن، یک شیر را برای آن تعبیه کرده اند.

معایب دستگاه تصفیه آب

یکی از معایب دستگاه تصفیه آب، هدر رفتن بیش از حد آب خانگی است. به طوری که در زمان استفاده از دستگاه تصفیه آب، تنها مقدار آبی که تصفیه شده قابل استفاده است و بخش دیگر آب نیز به عنوان آب آلوده دور ریخته می شود. برای صرفه جویی در مصرف آب می توان این آب آلاینده را برای آبیاری باغچه منزل و یا آب دادن به گلدان ها استفاده کرد.

یکی دیگر از مواردی که در زمان استفاده از دستگاه تصفیه کاهش فشار خروج آب از لوله است. دستگاه برای تصفیه آب به زمان نیاز دارد. به طوری که برای تصفیه یک گالن آب حدود یک ساعت زمان لازم است. از سوی دیگر مخزن دستگاه هم تا حد مشخصی قابلیت ذخیره آب را دارد. بنابراین نباید انتظار داشت که شیر دستگاه تصفیه آب هم مانند شیر آب لوله کشی پرفشار عمل کند.

از دیگر مواردی که در زمان استفاده از دستگاه تصفیه آب باید به آن توجه کرد، تعویض فیلترهای دستگاه است که باید به فاصله هر چند ماه یکبار تعویض شوند تا بتوانند مواد زائد و آلاینده را براحتی حذف کنند.

نحوه عملکرد دستگاه تصفیه آب

همانطور که گفته شد دستگاه تصفیه آب با روش اسمز معکوس عمل می کند. در این روش آب از یک فیلتر مخصوص عبور می کند که این فیلتر فقط اجازه عبور مولکول های آب را می دهد. در نهایت آبی که بدست می آید بدون املاح است. بنابراین دستگاه تصفیه آب می تواند برای مناطقی که آب آشامیدنی ناسالم و بی کیفیت دارند، مورد استفاده قرار بگیرد.

دستگاه در ۵ یا ۶ مرحله عمل می کند. سه مرحله مربوط به پیش تصفیه آب است که در آن ابتدا فیلتر P.P در دستگاه ذرات معلق، شن، ماسه، زنگ لوله را از بین می برد. سپس فیلتر کربن گرانول،کلر و ذرات معلق در آب را حذف می کند. مرحله سوم فیلتر نیز کربن بلاک است که می تواند طعم و بو نامطبوع آب آشامیدنی را از بین برد.

در مرحله چهارم تصفیه آب، فیلتر ممبران وارد عمل می شود. این فیلتر مهمترین کار دستگاه را بر عهده دارد و می تواند ذرات معلق در آب را تا ۰٫۰۰۰۱ میکرون از بین برد. همچنین در این مرحله تمامی میکرو ارگانیسم و انتی باکتریال آب نیز حذف می شود.

در مرحله پنجم فلیتر پست کربن طعم و بوی آب را در تانک ذخیره دستگاه تصفیه بهبود می دهد و مانع از تجمع میکروب و بوی نامطبوع آب می شود. نهایتا در مرحله آخر فیلتر مینرال، مقداری از مواد مغذی آب را که حذف شده است را دوباره به آب بر می گرداند.

برای مطالعه‌ی بیشتر در این زمینه می‌توانید به ویکی‌پدیا مراجعه نمایید.

کیفیت آب تولید شده دستگاه تصفیه آب

زمانی که از دستگاه تصفیه آب استفاده می شود، بدون شک کیفیت آب مصرفی افزایش می یابد. اما میزان کیفیت به میزان فشار آب بستگی دارد. به هر میزان که فشار آب بیشتر شود، کیفیت آب تولید شده‎ی دستگاه نیز افزایش می یابد. همچنین درجه حرارت دستگاه نیز در کیفیت آب تاثیر دارد.

معمولا درجه حرارت آب ورودی بر روی عدد ۲۴ درجه سانتیگراد نرمال است و دستگاه با این درجه می تواند آب باکیفیتی را تولید کند. در صورتی که درجه حرارت به ۴ برسد تولید RO نصف می شود. حد اکثر درجه حرارت برای دستگاه ۵۰ درجه است. اگر فیلترها به موقع تعویض نشوند، آب تولید شده، بی کیفیت خواهد بود.

برای مطالعه بیشتر در مورد نحوه‌ی  تصفیه به اینجا مراجعه نمایید .

انواع دستگاه تصفیه آب خانگی

به طور کلی دستگاه تصفیه آب را می توان به دو نوع تقسیم کرد:

  • با سیستم فیلتراسیون ساده

این نوع دستگاه های تصفیه آب فیلترهایی دارند که می توانند ناخالصی های معلق در آب از قبیل شن و ماسه، گل و لایی، زنگ لوله، لجن، جلبک و ذرات درشتر از ۵ میکرون، مواد شیمیایی مانند کلر و مشتقات آن، بو و طعم نامطبوع آب را از بین ببرند. تولیدکنندگان برای این دستگاه ها عموما ۱ تا ۶ فیلتر کار می گذارند.

فیلتر این نوع دستگاه های تصفیه آب ساده هستند و باعث افت فشار نمی شوند. به همین دلیل به مخزن ذخیره و پمپ نیاز ندارند. قیمت دستگاه نیز ارزان است و در انواع رومیزی، زیر سینکی، سرشیری و کلمنی تولید می شود.

  • با سیستم اسمز معکوس (RO)

برای ساخت این نوع دستگاه تصفیه آب از فیلترهای پیش تصفیه استفاده می شود که علاوه بر حذف ناخالصی هایی همچون شن و ماسه، گل و لایی، زنگ لوله، لجن، جلبک و ذرات درشتر از ۵ میکرون، مواد شیمیایی مانند کلر و مشتقات آن، بو و طعم نامطبوع آب، می توانند در مرحله اسمز معکوس ناخالصی های محلول در آب از قبیل املاح سنگین، نیترات، آرسنیک، ویروس ها، میکروب، مواد شوینده، آفت کش ها و کودهای کشاورزی و … را از آب جدا کنند. مواد زائد به صورت پساب دفع می شود.

دستگاه تصفیه آب با سیستم اسمز معکوس (RO) نسبت به نوع اول توانایی بیشتری در حذف مواد زائد دارد و آبی که بدست می دهد، باکیفیت تر است. قیمت این دستگاه ها نیز بیشتر از نوع اول است.

دقت دستگاه در دفع مواد زائد بالاست که علت آن کوچک بودن منافذ این فیلتر است. منافذ فیلترها در حدود ۰٫۰۰۰۱ میکرون می باشد که همین امر باعث افت فشار در خروجی آب تصفیه شده می شود. در این نوع از دستگاه ها از پمپ استفاده نمی شود. زیرا آب شهری با فشار بالایی وارد دستگاه و سپس از آن خارج می شود.

دستگاه تصفیه آب با سیستم اسمز معکوس به دلیل داشتن قطعات برقی متعددی که دارد، به صورت اتومات عمل می کند. تعداد ۵ فیلتر در این دستگاه تعبیه می شود. اما برای ضدعفونی کردن و تغییر خواص آب ممکن است فیلترهای بیشتری در آن نصب شود. این دستگاه به دو شکل زیر سینکی و کاوردار در بازار موجود است.

 

نکاتی مهم در خرید دستگاه تصفیه آب

دستگاه تصفیه آب به دلیل حساسیت بالایی که دارد باید در خرید آن دقت زیادی را به خرج داد. در زیر به برخی از نکاتی که باید در زمان خرید دستگاه تصفیه آب مد نظر قرار دهید، می پردازیم:

  • توجه به گواهینامه NSF

اگر دستگاه تصفیه آب آزمایش های دقیق را با موفقیت پشت سرگذاشته و استانداردهای ایمنی بهداشتی در آن رعایت شده باشد، به آن گواهینامه بنیاد ملی بهداشت (NSF) تعلق می گیرد. بنابراین زمان خرید دقت کنید که دستگاه مورد نظر این گواهینامه را داشته باشد.

  • داشتن ضمانتنامه

گارانتی و ضمانتنامه هم یکی دیگر از نکات مهمی است که در زمان خرید دستگاه تصفیه آب خانگی باید به آن توجه کنید.اگر دستگاه خراب شد و یا به تعویض قطعه نیاز پیدا کرد، براحتی می توان آن را به نمایندگی برده و بدون هزینه تعمیر کرد.

  • قطعات و فیلترهای یدکی

قطعات و فیلترهای یدکی دستگاه تصفیه آب خانگی هر شش ماه یکبار باید تعویض شوند. باید قبل از خرید نسبت به نحوه تامین این قطعات اطمینان حاصل کنید. چرا که تهیه قطعات برخی از دستگاه های قدیمی سخت است که بعدها مجبور به کنار گذاشتن تصفیه آب و خرید مجدد یک دستگاه دیگر می شود.

  • داشتن سوئیچ ها و تجهیزات محافظ پمپ

وجود سوئیچ و تجهیزات پمپ به دستگاه در زمان قطع ناگهانی برق کمک می کند تا به طور اتوماتیک خاموش شود. اما اگر این قطعات در دستگاه نباشد، احتمال سوختن موتور دستگاه افزایش می یابد.

  • تهیه دستگاه متناسب با نوع آلاینده ها

نوع آلاینده هایی که در آب وجود دارد، با یکدیگر متفاوت است. در واقع آب در همه مکان ها و مناطق جغرافیایی به یک شکل آلوده نیست و مواد معدنی و باکتری های موجود در آب با یکدیگر تفاوت دارد. بنابراین باید ابتدا نوع آلاینده آب منطقه خود را شناسایی کرده و سپس نوع فیلتر متناسب با آلاینده ها را تهیه کنید.

آیا شما از دستگاه تصیفه آب استفاده میکنید ؟ آیا از خرید خود راضی هستید ؟ به نظر شما چه مواردی به این راهنما می توان افزود ؟

اشتراک گذاری پست

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

65 + = 70


has been added to your cart.
Checkout
راهنمای خرید خانه بازار